Bicikliút az Ugró Gyula sornál: a kormány nem hajlandó változtatni a nyomvonalon, hiába tiltakoznak a szülők

Újpest

Óvoda és iskola közé tervezett bicikliút borzolja a kedélyeket a kerületben, az Ugró Gyula sornál.

Szülők tiltakoznak a bicikliút ellen, mert féltik gyermekeiket. Az önkormányzat közleményt adott ki az ügyben:

„… az itt található intézmények és a szülők aggodalmai okán az önkormányzat felkereste az Irányító Hatóságot (minisztériumot), hogy járuljon hozzá a kerékpárút nyomvonalának más irányba vezetéséhez. A minisztérium ezt kategorikusan elutasítva elzárkózott, és esetleges változtatás esetén szabálytalansági eljárást helyezett kilátásba.

Ez azt jelenti, hogy amennyiben az önkormányzat egyoldalúan módosítaná a nyomvonalat, elvonhatják akár a pályázati támogatás jelentős részét, sőt elméletileg akár az egészét is. Így nemcsak az intézmények előtti részre vonatkozó támogatás elvonása a tét, hanem annál sokkal több. Mindezekre tekintettel az önkormányzat sajnos nem módosíthatja a nyomvonalat, mely körülményről személyesen is egyeztetett és tájékoztatta az érintett intézmények, vagyis a Dalos Óvoda és Szűcs Sándor Álatlános Iskola igazgatóit.

Újpest Önkormányzata átérezve az érintettek aggodalmait, közös együttműködésre törekedve mindent megtesz annak érdekében, hogy az intézmények előtt, az eddig is erre járó kerékpárosok és rolleresek haladási sebessége a lehető legjobban le legyen csökkentve, be legyenek lassítva. Ezért a megmaradó két acélsorompóval (beszűkítve a területre való behajtás térbeli lehetőségeit), figyelmeztető táblákkal, keresztben három hosszú fekvőrendőr telepítésével, valamint számos nagy virágláda kihelyezésével biztosítja majd a biztonságos intézményi környezetet.

Sajnáljuk, hogy a minisztérium nem volt rugalmas ebben a kérdésben. Reméljük ugyanakkor, hogy a forgalomtechnikai korlátozó intézkedéseink hatásai a gyakorlat fényében megnyugtatják majd az érintetteket.”

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük