Szijjártó Péter rendkívüli figyelmeztetést küldött a magyar szurkolóknak

közélet

A külgazdasági és külügyminiszter a szófiai bolgár-magyar meccs négy helyszínére, a reptérre, a stadionhoz, és a közös meccsnézésre rendelt konzulokat a 300 magyar szurkoló biztonsága érdekében.

A Bolgár Labdarúgó-szövetség által előadott “szégyenteljes és szánalmas bohózatot” követően a szurkolók kizárása mellett játszik EB-selejtezőt a magyar fociválogatott Szófiában. Információink szerint mintegy 300 magyar szurkoló döntött úgy, hogy a zárt kapuk ellenére a helyszínre utaznak, az ő figyelmüket szeretném felhívni arra, hogy a mérkőzés kezdete előtt 17 órakor bolgár szurkolók tüntetést szerveznek a Levszki stadion előtt – írja Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter azt posztolta, hogy a szurkolók biztonsága és esetleges segítségnyújtás érdekében összesen 4 konzult rendelt az alábbi helyszínekre: “egy konzul a repülőtéren, egy a stadionnál, kettő kollégám pedig a szurkolók által a közös meccsnézés helyszíneként megjelölt helyszínen fog szolgálatot teljesíteni”.

Baj esetén a magyar szurkolók hozzájuk tudnak fordulni segítségért vagy az alábbi ügyeleti telefonszámot hívhatják: +359 884628866. „Vigyázzanak magukra! Hajrá magyarok!” – írta Szijjártó Péter.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük