Szalma Botond: Kevesebb Tiborczot a gazdaságba, több tisztességes szakembert mindenhová!

közélet

Szalma Botond, a Mindenki Magyarországa Néppárt kampányfőnöke, közösségi oldalán osztotta meg véleményét a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közzétett 2023-as magyar inflációs adatokról és azok gazdasági következményeiről. Szalma szerint a jelentés fontos betekintést nyújt Magyarország gazdasági állapotába, de a közvélemény figyelme más irányba terelődik.

A KSH jelentése részletesen taglalja a rekordmagas inflációs rátát és annak összetevőit. Szalma Botond kritikus hangon említi, hogy a gazdaságért felelős miniszter és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke közötti kommunikációs zavarok, valamint az állami propaganda, elterelik a figyelmet a valós problémákról.

A kampányfőnök emellett kitér az állami pénzügyek kezelésére is, különösen a súlyadóra, amelyet a lakosság évtizedek óta két részletben fizetett, most azonban a teljes összeg beszedésére kerül sor április közepéig. Ez a lépés, az újpesti politikus szerint, az államkassza anyagi nehézségeire utal.

Szalma Botond továbbá felhívja a figyelmet az üzemanyagárak és az állami adók kérdésére. Megjegyzi, hogy míg a Brent és a WTI nyersolaj világpiaci árai alapján az üzemanyagáraknak csökkenniük kellene, Magyarországon jelentős eltérések tapasztalhatók, ami tovább növeli a terheket a lakosság számára. Rávilágít arra is, hogy a kórházak adóssága meghaladja a 100 milliárd forintot, ami szerinte a kormányzati pénzügyi prioritásokat kérdőjelezi meg.

Az üzenet zárásaként Szalma Botond felhívja a kormány és a parlament figyelmét a gazdasági kihívások kezelésére, több tisztességes szakember bevonására, és kevesebb politikai befolyásra a gazdaságban.

Ez a nyilvános kritika és az említett jelentés fontos párbeszédre sarkallja mind a politikai döntéshozókat, mind a magyar állampolgárokat a gazdaság jelenlegi állapotáról és annak lehetséges hatásairól a mindennapi életre.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük