Önkormányzati segítség a nyugdíjasoknak idén is

közélet

Levelet küldött az Önkormányzat a kerületben élő nyugdíjasok számára, melyben tájkoztatják őket, hogy  az elmúlt évek hagyományaihoz híven idén ősszel is segíteni szeretne. Levelükben azt írják: tudják, a mindennapi megélhetés költségei, különösen az élelmiszerárak ma is sokaknak okoznak gondot. Úgy gondolják, hogy a segítség minden időben elkél az időseknek, akik sok-sok alázatot hoztak a mai fiatalabb nemzedékekért.

Ezért minden újpesti nyugdíjas most ősszel is díjmentesen kap 10 kg jó minőségű burgonyát és másfél kilogramm magyar gyártású száraztésztát.

Természetesen levelükben felhívják a nyugdíjasok figyelmét, hogy megnyílt az új Újpesti Piac is, ahol minőségi és bőséges kívánlattal várják őket a régi-új eladók.

Wintermantel Zsolt, aki többek között a levél írója, azt is leírja, hogy Újpesten alapvetően egy lokálpatrióta, összetartó közösség él, amely számára természetes, hogy tiszteli és megbeszüli az időseket. Kiemeli továbbá, hogy a hagyományt megtartják, így jövőre tavasszal (az EU parlamenti választások előtt – a szerk.) és ősszel (az önkormányzati választások előtt – a szerk.) is segítenek.

Perneczky László, az LMP önkormányzati képviselője előző héten csütörtökön felszólalásában nehezményezte egyébként, hogy az Önkormányzat nevében küldik ki az újpesti nyugdíjasok számára a krupmli- és tésztaosztásról szóló meghívókat, azonban az osztáson csak és kizárólag fideszes önkormányzati képviselők vehetnek részt, segíthetnek. Érdemi választ nem kapott felvetésére, miszerint ők is mint nem fideszes képviselők szívesen segítenek, így feltehetőleg idén is – ahogyan korábban – fideszes képviselők állnak majd a krumplizsákok mögött.

Kép: 24.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük