Nagy Feró szerint sok becsületes ember dolgozik a jobboldalon

közélet

Kossuth-díjas előadóművész a Spirit FM Aktuál című műsorának adott interjút, ahol többek között azt is elárulta, hogy egy kicsit fideszes szemüveggel nézi a dolgokat.

„Nekünk írták a dalt!” – A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig címmel nyílt meg csütörtökön a Magyar Zene Háza első időszaki kiállítása, amely a magyar kultúra napjától, vasárnaptól várja a nagyközönséget. A kiállítás része Nagy Feró munkássága is, aki ennek kapcsán adott interjút az Spirit FM műsorában. 

A zenész úgy látja: volt közük ahhoz, hogy változott az emberek ízlésvilága, a hozzáállásuk a rendszerhez. Felidézte: a marginális értelmiségnek szerettek volna zenélni, egy ideig sikerült is, de mint mondta, ebből nagyon nehéz megélni, márpedig új felszerelést kell venni időről időre, ezért az embernek „vannak megalkuvásai”.

Mint mondta, a mai világban nem lehet megúszni, hogy ne blokkokon, ellentétes politikai erőkön keresztül nézzék ezt a korszakot. 

„Én egy kicsit fideszes szemüveggel nézem, na de álljunk már meg, ami jó, az jó” – jelentette ki, hozzátéve, hogy ő sem ért mindenben egyet a Fidesszel, Bródy János például erőteljesen kormányellenes, ő mégis igyekszik őt „megvédeni”. 

Mint mondta, most egy eléggé kettős világ van, a mostani kultúrpolitika nem tud korlátlanul uralkodni a kultúrán, úgy látja, a Fidesz még nem vette át teljes egészében a hatalmat.

A zenész szerint sok becsületes ember dolgozik a jobboldalon, aki úgy gondolja, hogy azokat a dolgokat, amelyeket a kommunista diktatúra idején alkottak, helyükön kell kezelni.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük