Gundel Takács Gábor otthagyja Novák Ka(le)talint a pedofil bűntársának adott kegyelem miatt

közélet

„Véleményem szerint rossz döntés született a kegyelmi kérvény aláírásakor. Hiba volt” – írja Facebook-oldalán Gundel Takács Gábor, aki egyike annak a 16 közéleti szereplőnek, akik társadalmi munkában tanácsadóként segítik Novák Katalin munkáját.

Az ismert televíziós műsorvezető csütörtök délután jelentette be, hogy otthagyja az elnöki tanácsadó testületet. Ennek okairól részletesen is írt a Facebook-oldalán.

Gundel Takács azzal az alapvetéssel kezdi, hogy mindenkinek kötelessége szolgálnia a hazáját. „Ha a mindenkori köztársasági elnök erre felkéri az embert, akkor menni kell.” Arról ír, hogy a tanácsadó testület minden tagja ingyen, kizárólag jobbító szándékkal és közéleti – azaz kifejezetten nem politikai – kérdésekben ad tanácsokat, de döntéseket nem hoznak.

„K. Endre ügyével magam is a sajtóban találkoztam. Vannak ügyek, amikkel kapcsolatban zéró a tolerancia, ilyen a pedofília is” – fogalmaz a műsorvezető.

„Nem tudok azonosulni a magyar politikai kultúrával, kommunikációval, cinizmussal, módszerekkel, indulatokkal és gátlástalansággal. Egyik oldaléval sem. Épp ezért nem kívánok a jövőben a Tanácsadó testület tagja sem lenni, mert reményeim ellenére ezt a munkát sem lehet politikamentesen végezni”.

Gundel Takács nem tud azonosulni azzal a gyűlöletkommunikációval, amely a sajtó egy részéből és az emberek egy részéből árad, miközben a tájékozódás, és egymás megértése szándékának csírájára sincs igényük.

„Bármilyen jóindulattal, felelősséggel, kötelességtudattal, építő szándékkal fordul is az ember a nemzete felé, a politikai érdek előbb-utóbb besározza, lerántja, ledarálja. Vannak, akikről ez lepereg, vannak, akikről nem. Én ebben a közegben nem tudok létezni”.

Címke:

2 thoughts on “Gundel Takács Gábor otthagyja Novák Ka(le)talint a pedofil bűntársának adott kegyelem miatt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük