Beszállt a filmbizniszbe Rogán Antal apósa

közélet

A Közép Európai Filmiroda Kft.ben szerzett részesedést Obrusánszki Zsolt. – írja a HVG.hu.

Rogán Antal apósa, Obrusánszki Zsolt április végén többedmagával tulajdonrészt szerzett a Cornelius Piper Productions Kft-ben, melynek fő tevékenységi köre film, videó és televízióprogram terjesztése – írja az Mfor.hu a cégkivonatra hivatkozva. A vállalkozást egyúttal átnevezték Közép Európai Filmiroda Kft.-re.

Az Mfor szerint a cégnek Sipos Kornél producer volt a többségi (60 százalékban) tulajdonosa, Szabó Sándor pedig 40 százalékos részesedéssel bírt. Utóbbi kiszállt a társaságból és eladta a tulajdonrészét. Ezzel egyidőben Sipos Kornél is értékesítette részesedésének a kétharmadát, ebből vett meg egyharmadot Obrusánszki. Rogán apósa mellett még hárman szálltak be a cégbe, Farkas Zsigmond, Iski Csaba és William George Chamberlain (Bill Chamberlain), brit filmproducer.

A Közép Európai Filmiroda Kft. új tulajdonosai közül Farkas Zsigmond Obrusánszki üzlettársának tekinthető, Iski Csaba szakmabeliként lett részes a cégben, a lap szerint ráadásul ismerik is egymást a kft. korábbi tulajdonosával, Sipos Kornéllal. Közösen dolgoznak ugyanis az 1242 – A Nyugat kapujában című filmen. Ez az a film, ami a tatárjárásól szól és nemrég azzal került a címlapokra, hogy a főgonosz szerepére kiválasztott Kevin Spacey a botránya miatt nem szerepelhet a filmben.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük