Alföldi Róbert: Ez egy olyan ország, ahol a melegeket befóliázzák, betiltják, a nácikat meg nem

interjú

A napokban 400. alkalommal adták elő az Átrium Színházban az Alföldi Róbert által rendezett Az Őrült Nők Ketrece című darabot. Alföldi az előadás után az RTL stábjának adott interjút, melyben arról is beszélt, úgy látja, a darab voltaképpen azt mutatja be, ami manapság zajlik körülöttünk, noha tíz évvel ezelőtt debütált.

Ez egy olyan ország, ahol a melegeket befóliázzák, betiltják, a nácikat meg nem. Ezen el kell gondolkodni. A magyar történelmet ismerve olyan sokat nem kell. – fogalmazott a színész-rendező, akit L. Simon László kirúgásáról is kérdeztek.

Egyrészt a Laci megszavazta ezt a törvényt. De másrészt nagyon nagy hírünk lett a világban. Sikerült jó PR-t csinálni Magyarországnak. Tényleg azt gondolom, amit az előbb mondtam félig tréfásan. Ezek a dolgok, de maga a törvény is, meg ahogy most az embereket hergelik, ez nagyon rossz időket idéz. Mondhatunk kommunista időket, de nagyon durva náci időket is. Némileg provokatívan azt tudom mondani, hogy várom, hogy mikor szednek össze minket és mit kell majd viselni. Mert hogy ez a történelemben mindig, mindenhol így indult a normalitásra hivatkozva. – tette hozzá.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük