Fülledt, esős lesz a hosszú hétvége

időjárás

A szűk két napig tartó száraz, napos, nyárias időnek csütörtök reggelre vége szakad. Egy lassan mozgó front érkezik, amely csütörtök hajnaltól már eléri az ország délnyugati harmadát esővel. Az esőzés pénteken egész napra kiterjed, majd a hétvégén is folytatódik az időjárás változékony jellege, sok helyen záporokkal és zivatarokkal tarkítva a napot. Molnár László meteorológus, a Kiderül.hu munkatársa szerint a front csütörtök hajnaltól eléri hazánkat, először a délnyugati területeket. Az esőzés fokozatosan halad északkeleti irányba, így az ország középső részein, például Budapesten is, estétől várható csapadék. Pénteken egész napos, országos eső várható, amely jelentős mennyiségű csapadékot hozhat.

A front lassan mozdul el, és „épp felettünk” kezd majd feloszlani, hosszú ideig befolyásolva időjárásunkat. Szombat reggelre délnyugat felől kezd szakadozni a felhőzet, jelentősen csökken a csapadékhajlam, de továbbra is erős záporos, zivataros időjárásra számíthatunk. Vasárnap délelőtt még többnyire napos idő lesz, de a nap második felében ismét gyülekeznek a felhők, és az ország nagy részén záporok, zivatarok várhatók. A déli, délkeleti áramlás miatt azonban lehűlés nem várható, a hőmérséklet továbbra is 20-27 fok között alakul, fülledt, párás idő lesz jellemző.

A jelenlegi előrejelzések szerint az oszladozó front hatására a meleg, de csapadékos idő jövő hét csütörtökig tart. Egy hét alatt, csütörtöktől csütörtökig, Magyarország nagy részén akár a havi csapadékmennyiség is lehullhat, amely májusban 50-70 milliméter. Az előrejelzések szerint a jövő hét második felében erősebb felmelegedés várható, de az időjárás további alakulásáról még pontosabb információkat később kaphatunk. Készüljenek tehát záporokra, zivatarokra a hétvégén, és ne felejtsenek el esernyőt magukkal vinni, ha hosszabb ideig tartózkodnak a szabadban!

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük