Orbán Viktor milliárdokat csoportosíttatott át

gazdaság

Orbán Viktor miniszterelnök jegyzi azt a Magyar Közlönyben megjelent határozatot, amely szerint Varga Mihály pénzügyminiszternek azonnal át kell csoportosítania 10 milliárd 484 millió 272 ezer forintot a költségvetésben. Bár az összeg meglehetősen pontos, indoklás nincs. – írja a 24.hu.

A kormányhatározat mellékletéből csak annyi derül ki, hogy a pénzt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től a Külgazdasági és Külügyminisztérium kapja a külképviseletek dologi kiadásaira.

A kormány döntött saját tagjainak feladat- és hatásköréről szóló korábbi rendelete módosításáról, illetve átírta az ügyrendjét is.

A közlönyben megjelent két helyesbítés is! – hívja fel a figyelmet a szerző.

A Magyar Közlöny 2024. június 28-án megjelent 69. számában kihirdetett, a kiegészítő rokkantsági támogatás, a kiegészítő hozzátartozói támogatás, az árvák kiegészítő támogatása és a honvédek baleseti járadékára való jogosultsága megállapításának és folyósításának szabályairól szóló 136/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet 4. § (1) bekezdés b) pontja – a jelzett közlönyszám 4379. oldalán – helyesen a következő:

b) legalább 15 év szolgálati viszonyban töltött idővel rendelkezik,

Ez azt jelenti, hogy kiegészítő rokkantsági támogatásra nem 1, hanem 15 év szolgálati viszony után lesz csak jogosult az a megváltozott munkaképességű honvéd, akinek egészségi állapota a 30%-ot nem éri el.

A Magyar Közlöny 2024. június 28-án megjelent 69. számában kihirdetett, a hivatásos és szerződéses állomány tagjára vonatkozó személyügyi szabályokról szóló 6/2024. (VI. 28.) HM rendelet 71. § (1) bekezdése – a jelzett közlönyszám 4528. oldalán – helyesen a következő:

(1) A tanulmányi szerződésben a döntésre jogosult elöljáró vállalja, hogy a tanulmányok alatt, annak elvégzéséhez a honvédelmi szervezet támogatást nyújt, az állomány tagja pedig arra kötelezi magát, hogy a megállapodás szerinti tanulmányokat folytatja és a képzettség megszerzése után a támogatás mértékével arányos ideig, de legfeljebb 10 évig szolgálati viszonyát fenntartja. A tanulmányi szerződés megkötésére, módosítására, megszüntetésére a Ptk. rendelkezéseit kell alkalmazni.

Itt is fontos a módosítás, az eredeti verzióban ugyanis legfeljebb 1. évig kellett a szolgálati viszonyt fenntartani. – írja a portál.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük