Kutatás: a 65 év felettiek 60 százaléka nem készült fel anyagilag a nyugdíjas éveire

gazdaság

Annak ellenére, hogy a nyugdíj előtt álló emberek közül sokan kénytelenek egyre nagyobb pénzügyi terhet vállalni, mivel a gazdasági nehézségek, a csökkenő állami támogatás és az egészségügyi költségek növekedése súlyosbítja a megélhetési válságot.  – írja az ATV.hu.

Igen magasra tehető azoknak a 65 év felettieknek az aránya (60%), akik nem kértek professzionális pénzügyi tanácsadást a nyugdíjazásra való felkészüléshez vagy a vagyonátruházáshoz – derül ki a Capgemini Research Institute ATV-hez eljuttatott kutatásából.

Annak ellenére, hogy a gazdasági nehézségek, a csökkenő állami támogatás és az egészségügyi költségek növekedése súlyosbítja a megélhetési válságot. Mindezek egyre nagyobb igényt támasztanak az életbiztosítások iránt, ám a fogyasztók számos nehezítő tényezővel szembesülnek a szerződések megkötése előtt. 

Az ügyfelek visszajelzése alapján az életbiztosítási ajánlatok összetettsége és a korlátozott ismertség (39%) jelentik a legnagyobb akadályt, amit a bizalom hiánya (29%) követ.

„A biztosítóknak meg kell találniuk a módját, hogyan igazodjanak a fogyasztók változó igényeihez azáltal, hogy innovatívabb terméktervezéssel személyre szabott élményt nyújtsanak. Azok, akik az ügyfelekkel és a kedvezményezettekkel való korai elköteleződést helyezik előtérbe, bizalmat teremtenek” – mondta Samantha Chow, a Capgemini élet-, életjáradék- és juttatási ágazatának globális vezetője.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük