Fizetéscsökkenéstől tartanak a mentősök, miután már nem lesznek közalkalmazottak

gazdaság közélet

Egy névtelenséget kérő mentős azt mondta az ATV híradónknak, hogy már több kollégája konkrét információt kapott arról, mennyivel csökken majd a bére márciustól, amikor már nem lesz közalkalmazott. Győrfi Pál szerint ilyen választ nem kaphatott mentődolgozó. A szóvivő ugyanakkor hozzátette: folyamatban van a részletszabályok kidolgozása.

Vidéken dolgozik az a mentős, aki attól tart, hogy minimum 20 ezer forinttal csökken a fizetése márciustól, amikor már nem lesz közalkalmazott. Azt mondja, nincs egyedül azzal a feltételezéssel, hogy az állam vissza akarja venni az őszi béremelés összegét. „Most azt érezzük, hogy ezt el is veszik tőlünk, és sokan arra gondolnak itt, hogy az orvosoknak a bérét akarják ebből kompenzálni, amit nekik beígértek, a 100 százalékos béremelést” – mondta el a névtelenséget kérő mentős.

A mentőszolgálat szóvivője szerint nem kaphattak ilyen munkáltatói választ a dolgozók. Győrfi Pál híradónk megkeresésére azt írta: a szolgálati jogviszonyhoz kapcsolódó részletszabályok kialakítása folyamatban van, de alapvetés, hogy jogviszony váltásból származó bércsökkenés senkinél se történjen.

Valóban, járhat ez egyfajta csökkenéssel” – a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének alelnöke szerint is sok a bizonytalanság. A dolgozóknak most kell benyújtaniuk az igazolásokat az eddigi munkaviszonyaikról.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük