Felmérés: rengeteg magyar készül otthagyni a munkahelyét

gazdaság

Egy friss felmérés világít rá a magyarországi munkaerőpiaci fluktuáció aktuális helyzetére. A kutatás szerint meghökkentően sok munkavállaló gondolkodik a váltáson. – írja a haszon.hu.

A magyar munkaerőpiaci fluktuáció aktuális helyzetét szándékozott felmérni a Work Force HR szolgáltató 500 munkavállaló bevonásával augusztusban. A válaszaikból kiderült, 62 százalékuk tervez munkahelyet váltani a közeljövőben. A szellemi foglalkoztatottságúak 60 százaléka, a fizikai dolgozóknak pedig a 70 százaléka nyilatkozott így. A tervezett felmondások többsége mögött ott áll a más helyen kapható magasabb fizetés reménye (64 százalék), valamint sokan említették, hogy több megbecsülésre (53 százalék), illetve nagyobb szakmai fejlődésre vágynak (42 százalék).

Az inflációs környezet és a gazdasággal kapcsolatos negatív hírek hatására a COVID-időszakhoz hasonló szituáció alakult ki Magyarországon: egyre többen elégedetlenek, azonban egyre kevesebben mernek a biztosból a bizonytalanba váltani. Ez a kettős hatás egyrészt további bérnyomást eredményez, másrészt egy olyan láthatatlan fluktuációs kockázatot, ami a helyreálló piaci környezetben később bármikor elszabadulhat. Diverzifikált, rugalmas munkaerőstratégiával preventíven lehet kezelni a kockázatokat. – idézi Gáspár Gergelyt, a Work Force HR szolgáltató értékesítési igazgatóját az economx.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük