Boldogasszony csipkéje és Cukormentes Kicsi Gesztenye idén az ország tortái

gasztrológia

A „Boldogasszony csipkéje” elnevezésű alkotás alján egy málnás, ropogós réteg található, ezen egy málnapürével dúsított tésztaréteg helyezkedik el, majd következik a cremeux (tejszínnel lazított krém), a tetején pedig egy bazsalikomos, citromos ganache koronázza a tortát. Szó szerint csupa málna: tortánként kb. 600 g gyümölcsöt használnak fel.

A „Cukormentes Kicsi Gesztenye” nevű sütemény nem tartalmaz hozzáadott cukrot és gabonalisztet. Ízvilágát a gesztenye határozza meg, melyet a kellemesen savanykás áfonya és a mogyorós ropogós tesz teljessé. A kreáció tetejét cukormentes tejcsokoládé borítja, amit koronaszerűen vesznek körbe a csokoládé ívek. 

Az utóbbiért felelős Egy Csepp Figyelem Alapítvány bejelentette továbbá “A leginnovatívabb receptért járó díjat”, ami a cukrot nem tartalmazó torták között talált gazdára. Ennek elnyerője idén a Körös-menti Egres, melyet a Tímár Panzió és Étterem cukrászata álmodott meg.

Újpesten az Édes-Gyömbér Cukrászdában, a Harangvirág Cukrászdában, a Horváth Cukrászdában lehet megkóstolni az idei különlegességeket.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük