Újpest Önkormányzata életmentő eszközöket vásárol óvodáinak

egészség Újpest

A mai napon Déri Tibor, Újpest polgármestere sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy Újpest Önkormányzata életmentő defibrillátorokkal szereli fel az összes kerületi fenntartású óvodáját. Újpest Önkormányzata ismét bebizonyította, hogy az emberi élet fontossága kiemelt alapelveik közé tartozik – áll az önkormányzat közleményében.

A tavalyi évben Déri Tibor polgármester kezdeményezésére az újpesti önkormányzat minden kerületi nevelési és oktatási intézménybe beszerezte az anafilaxiás sokk elleni, életmentő adrenalin injekciót, most pedig az újraélesztéshez használt készülékek megvásárlásával újabb eszközökkel vigyáznak az újpesti lakosok és gyermekek életére. 

2023 év elején a Budapesti Szent Ferenc Kórház és az Innomed Medical Zrt. meghirdette a “Mentsünk együtt életet! Ismerd meg a defibrillátor készüléket és merj cselekedni!” programot. 

Újpest Önkormányzata pályázott a programban való részvételre, és a kiválasztás után úgy döntött, hogy első körben óvodáit szereli fel az életmentő készülékkel. Az alapcsomagokat felnőtteknek szánták, így a gyermekek mentéséhez szükséges extra gyermek-elektródákat is beszerezte az Önkormányzat. 

Az önkormányzat rövid távú tervei között szerepel, hogy ennek a programnak a keretein belül a fenntartásában lévő további intézményeket is felszerelje, így újabb készülékeket kaphat az például az SZTK gyermekfogászata, az Újpesti Kulturális Központ, vagy az UP Rendezvénytér. Így már minden olyan intézményben lesz életmentő készülék, ahol sok ember megfordul. 

A Budapesti Szent Ferenc Kórház az óvodapedagógusoknak és a további önkormányzati intézmények dolgozóinak ingyenes újraélesztési képzést biztosított a készülék helyes használatához. Az oktatást Dr. Toldy-Schedel Emil, a Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója tartotta. 

Azon intézményeink bejáratára, ahol van életmentő készülék, az Önkormányzat egy figyelemfelhívó, tájékoztató táblát helyez ki, így akár ha az utcán is megtörténik a baj, akkor tudni fogják a lakosok, hogy elérhető közelségben a segítség. 

Déri Tibor polgármester elmondta:

Újpest gondoskodó önkormányzatként kiemelt feladatának tartja a lakosság egészségének megőrzését, és támogatja a prevenciós programokat. Ha nagy a baj, olyan könnyen elérhető, hatékony eszközt kell adni a lakosság kezébe, ami egyszerűen kezelhető, és azonnali segítséget jelent egy élet megmentése során.

A polgármester hozzátette, reméli, hogy Újpest ismét követendő példa lehet a többi önkormányzat számára, és sokan fognak csatlakozni ehhez a kezdeményezéshe

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük