Pár hét után máris a választási ígéreteket kérik számon

egészség Újpest

Wintermantelék médiája egy Facebook-bejegyzésben máris számon kéri a hivatalába három hete beiktatott Déri Tibor polgármestertől, hogy nem tartja be a választási kampány során tett ígértét. Ezt írják: „Dérinek már nem fontos az Árpád Kórház? Az előző polgármesternek sikerült elérni, hogy a kormány levegye a napirendről a munkásszálló kérdését és tovább tárgyaljon az újpesti városvezetéssel az Árpád kórház jövőjéről, erről hivatalos közleményt adtak ki. Ezzel szemben most úgy tűnik, a új polgármester mintha már nem akarna annyira küzdeni az Árpád kórházért, pedig a kampánya főképp erre épült. Facebook bejegyzése arra utal, mintha egy hónap után inkább kibúvókat keresne.”

Déri Tibor ezt írta posztjában: „Még ez év április 10-én jelent meg az Árpád Kórház hasznosításával kapcsolatos kormányhatározat (1194/2019 Korm. határozat), mely kimondta, hogy „Budapest Fővárosban munkásszállás kerüljön kialakításra a Budapest IV. kerület, 71441 helyrajzi számú belterületi ingatlanon (Árpád út 124–126. szám)”, azaz az Árpád Kórházból. Az újpestiek döntő többségének ellenállását kiváltó határozat ellen természetesen felemeltük a szavunkat, melynek a következménye az lett, hogy a Kormány hozott egy újabb határozatot (1467/2019 Korm. határozat), mely kimondta, hogy a Kormány eltökélt szándéka Budapest területén munkásszálló kialakítása, azonban az előző polgármester kérésére egyeztetések lefolytatására utasította a Belügyminisztert, és leírták, hogy a Kormány felhívja a belügyminisztert (dr. Pintér Sándort), hogy az egyeztetéseket Budapest IV. Kerület Önkormányzat polgármesterével folytassa le. Ez a határozat július 31-én született. A feladatok átadás-átvétele során, majd utána még egyszer az irányú kérdésemre, hogy történt-e bármilyen egyeztetés dr. Pintér Sándor belügyminiszterrel, a volt városvezetőtől nemleges választ kaptam, azaz július 31. óta semmilyen lépés nem történt sajnos az épület jövőjével kapcsolatban. Egészen előző hét csütörtökig. Az egyeztetések lefolytatására határidőnek november 30.-t szabtak meg, ezért előző héten csütörtökön megtettem a lépést, egyeztetést kezdeményeztem dr. Pintér Sándorral az épület sorsát illetően. Most kiderülhet, hogy csak kampányfogás vagy ámítás volt ez a lépés a kormánypárt, a Fidesz, illetve a volt városvezetés részéről. Mindenesetre mi harcolni fogunk, hogy ne munkásszálló kerüljön kialakításra az Árpád Kórház épületéből!”

Azaz az előző városvezetés semmit nem tett az elmúlt csaknem fél évben a helyzet rendezése érdekében. Déri Tibor polgármesterként már egyeztetést kezdeményezett a belügyminiszterrel. Ezt Wintermantelék is megtehették volna a választások előtt, mégsem tették meg.

Déri Tibor pár napja interjút adott az Újpesti Naplónak, ahol határozottan fogalmazott az Árpád-kórházról: „Az Árpád kórház esetében többször kinyilatkoztatásra került az előző városvezetés részéről, hogy az épület kórházra alkalmatlan. Mi azt gondoljuk, hogy 2012-ben, mikor bezárták az Árpád kórházat, majd pár évre rá a Károlyiban is megszűnt az aktív ellátás, Újpest és környéke kórház nélkül maradt. Akkor az volt az indoklás, hogy majd a Honvéd megoldást fog nyújtani, de én nem úgy látom, hogy ez jól működne. Emiatt harcolnunk kell azért, hogy a kerületben újra legyen kórház. Vannak terveink, illetve vannak nagyon jó szakpolitikusok, akik segítenek nekünk abban, hogy felmérjék a helyzetet, valamint a kerület vonzáskörzetének demográfiáját is alapul véve olyan tervet készítsenek, amely egy kis helyi kórház működését biztosítani tudja.

Forrás: Facebook, R. T., Fotó: Magyar Hang

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük