Momentum: Biztonságos ünnepi készülődést!

egészség koronavírus

Advent második vasárnapján is túl vagyunk – kezdte közleményét a Momentum Mozgalom. Egyre több helyen kikerült az ünnepi díszkivilágítás, próbáljuk megszervezni a karácsonyi ünnepeket. De ez a karácsony nem olyan lesz, mint a többi.

Kiemelik, ha el akarjuk kerülni, hogy januárban még a mostaninál is rosszabb helyzet alakuljon ki, karácsonykor is fegyelmezettnek kell lennünk, és olyan intézkedéseket kell hozni, amelyek mellett biztonságosan ünnepelhetünk:

  • A karácsony előtt és az ünnepek alatt tolódjon későbbre – este 10 órára – a kijárási tilalom kezdete, ezzel összhangban az áruházak is tovább tarthassanak nyitva – ezzel enyhítjük a tömeget, és biztonságosabban tudnak vásárolni az emberek.
  • Minden állampolgár legyen jogosult egy ingyenes tesztre, és a tesztek eredménye egy napon belül legyen elérhető, hogy biztonságban mehessenek a rokonokhoz karácsonyozni.
  • A repülőtereken, a nagyobb határátlépő pontokon, illetve a nemzetközi vonatok végállomásánál alakítsanak ki gyorstesztelő pontokat, és a gyorstesztek eredménye 1 órán belül legyen elérhető.
  • Annak, akinek negatív tesztje van (akár gyorstesztből is), ne kelljen karanténba vonulnia a karácsonyi időszakot tekintve.

Bár ez most egy lemondásokkal teli karácsony lesz, mindannyiunknak ki kell venni a részét a védekezésből. Óvjuk szeretteinket, segítsük azok munkáját, akik az ünnepek alatt is értünk dolgoznak a kórházakban, és tegyünk mindannyian azért, hogy legyőzzük a vírust. Mert ez csak közösen sikerülhet – zárják.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük