Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje az időutazás rejtelmeivel küzd

Budapest politika

Szentkirályi Alexandra, aki a Fidesz-KDNP színeiben pályázik a főpolgármesteri székért, nemrégiben egy igazán korszakalkotó felfedezéssel rukkolt elő: az időutazással. Legalábbis erre lehet következtetni legutóbbi videónyilatkozatából, amiben a pesti fonódó villamos projektet támadja. Ironikus módon a jelölt egy hete felvázolt projekt ellen hadakozik, mintha a BKK friss bejelentése egy alternatív dimenzióban történt volna meg.

„A főpolgármester kamuzott” – Karácsony Gergely öt évvel ezelőtti ígéretének megvalósulását hiányolva hangoztatta Szentkirályi Alexandra, aki úgy tűnik, még nem kapta meg az üzenetet arról, hogy a projekt már zöld utat kapott. A kormánypárti jelölt „Kamuméter” elnevezésű videósorozatában szembesíti a főpolgármestert öt évvel ezelőtti ígéreteivel, miközben a valóságban már a tervezések is elkezdődtek.

A politika világában az idő egy relatív fogalom, de Szentkirályi Alexandra esetében úgy tűnik, egy teljes héttel késik. Egy olyan időbeli anomáliáról van szó, ami még a sci-fi írókat is megihletné. A jelölt a Váci út és a Lehel tér kereszteződéséből jelentkezve ecsetelte, hogy hol is kellene futnia a villamosvonalnak, miközben a BKK már rég bejelentette: a projekt zöld utat kapott.

Szentkirályi Alexandra videóját nézve nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk. Talán egy újabb epizódja ez annak a politikai szappanoperának, amiben a jelöltek nem a jelenben, hanem egy alternatív múltban élnek. A pesti fonódó villamosról szóló bejelentés egy hete történt, de úgy látszik, ez az információ még nem jutott el a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjéhez. Vajon melyik idővonalon élünk?

Míg a város ünnepli, hogy végre valósággá válik egy régóta várt projekt, addig a politikai színtéren úgy tűnik, még mindig az ígéretek teljesítetlenségén rugózunk. „Változást Budapesten!” – hangoztatja Szentkirályi Alexandra, miközben a változás már elkezdődött, csak épp ő maradt le róla egy hetet. Talán ideje lenne frissíteni a naptárt, vagy felkeresni egy jó időgép-szerelőt.

Ebben a szarkasztikus politikai drámában mindenki számára tanulság, hogy mielőtt kritikát fogalmazunk meg, érdemes lenne a jelenben élni, nem pedig az ígéretek és be nem tartott vállalások múltjában. Vagy legalábbis ellenőrizni, hogy a saját idővonalunkon járunk-e. Az időutazás nehéz mesterség, de talán a politikában még nehezebb.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük