Karácsony továbbra is vezet a főpolgármester-jelölti versenyben

Budapest politika

A Budapest felnőtt népességét reprezentáló 1055 fő telefonos és online hibrid megkérdezésével május 6-a és 10-e között készült felmérés szerint Karácsony Gergely és Vitézy Dávid a bizonytalanok táborából 27, illetve 29 százalékos támogatásra tehet még szert, ami Szentkirályi Alexandra lemaradását tovább növelheti, akire a bizonytalanok közül 4 százalék voksolna.

KARÁCSONY GERGELY GYŐZELMÉT A FELMÉRÉS SZERINT AZ SEM VESZÉLYEZTETNÉ, HA – AHOGYAN AZT TÖBBEN LEHETSÉGES FORGATÓKÖNYVNEK TARTJÁK – KÉT NAGY RIVÁLISÁNAK EGYIKE VISSZALÉPNE.

Amennyiben Szentkirályi Alexandra kiszállna a versenyből, akkor 47 százalékra számíthatna Karácsony Gergely, míg Vitézy Dávidnak 36 százalékot jósolnak. A felmérés szerint a Fidesz-KDNP jelöltjének visszalépése esetén a fideszes szavazók jó része, 63 százaléka hajlandó lenne Vitézyt támogatni. Ez a helyzet Magyar Péter Tisza pártjának szimpatizánsait erősen megosztaná, 53 százalékuk adná voksát Karácsonynak, 40 százalékuk pedig Vitézynek.

A jelenlegi főpolgármesternek még simább győzelmet jelentene Vitézy visszalépése, a Publicus ebben a felállásban 53 százalékos támogatottságot mért neki, míg Szentkirályi csupán 25 százalékra „erősödne” Vitézy hátralépésével. A fideszes jelöltre a Tisza-párt támogatóinak mindössze 7 százaléka voksolna.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük