Kálmán Olga elárulta, mit kezdene az egészségüggyel Budapesten

Budapest politika

Kálmán Olga, DK által támogatott főpolgármester-jelölt ezt az ATV Egyenes beszéd című műsorában bejelentette, hogy elkészült a programja, szerdán 11 órakor nyilvánosságra is hozza, de néhány részletet már most elárult belőle. 

Főként az egészségügyet érintő részről beszélt a műsorban, mint mondta, három szám köré csoportosította a programnak ezt a szeletét: az 5, a 15 és a 25 köré.

  • Az 5 arra vonatkozik, hogy 5 perc alatt tudjon egy budapesti lakos időpontot foglalni szakorvosi ellátásra, ezt egy központi telefonos ügyfélszolgálat segítségével érné el.
  • A 15 azt jelöli, hogy Kálmán szerint egy budapesti lakos ennyi percen belül el tudjon érni akár az éjszaka közepén is egy ügyeletes gyógyszertárba. Szerinte ez leginkább szervezettség és nem pénz kérdése. 
  • 25 percen belül pedig azt szeretné elérni, hogy a nap bármely szakában, 0-24 időtartamban egy beteg tüneteket produkáló állampolgár meg tudja kapni a megfelelő ellátást.

Kálmán Olga a közlekedésre is kitért, azt mondta, beszélt szakértőkkel a 3-as metró kocsijainak klímával való felszereléséről, ami lehetséges, ellentétben minden más állítással. A BKV-nál maradva közölte: 10 év alatt 1000 hagyományos buszt elektromosra kellene cserélni, lehetne lízingelni is ezeket, ahogy most a BKV alvállalkozói teszik. 

Kálmán Olga az ellenzéki előválasztáson az MSZP-P által támogatott Karácsony Gergellyel, és a Momentum által jelölt Kerpel-Fronius Gáborral mérkőzik meg. 

Forrás: Index, kép: Mandiner

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük