Élelmiszert és gyógyszert szállítanak a fővárosi kéményseprők

Budapest egészség koronavírus önkormányzat

Amíg a veszélyhelyzet miatt a kéményellenőrzés szünetel, addig a kéményseprők élelmiszert és gyógyszert osztanak. Március vége óta több, mint 4000 háztartáson segítettek – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A FŐKÉTÜSZ nagyjából 50 dolgozója járja a várost március 23-a óta. A kéményseprők a szociálisan rászorulóknak, az időseknek és a vírus által fokozottan veszélyeztetetteknek segítenek.

A kéményseprők a szociális ellátásban való részvételt a polgármesteri hivatalok dolgozóival közösen, a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság koordinálása mellett a kéményellenőrzések újraindulásáig folyamatosan végzik.

2020. március 17-től a FŐKÉTÜSZ Kft. szünetelteti a kéményellenőrzések végzését. Az új ellenőrzési időpontok meghatározása a fővárosi vírushelyzet függvényében fog megtörténni. A FŐKÉTÜSZ Kft. ezzel egyidőben felfüggesztette a személyes ügyfélfogadást. Ugyanakkor a műszaki vizsgálatok és az üzemzavar elhárítások elvégzése továbbra is folyamatos. A kéményseprő-ipari nyilatkozatra vonatkozó megrendelések leadása, illetve az elkészült nyilatkozatok kiadása továbbra is biztosított, de csökkentett félfogadási idővel történik.

Forrás és fotó: Budapest.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük