Megérkezett hozzánk is: Két koronavírusos beteg van Magyarországon

egészség közösség

Az operatív törzs ülése után Orbán Viktor jelentette be a Facebookon, hogy megtalálták az első két koronavírus-fertőzöttet Magyarországon.

Két, Magyarországon tanuló iráni diákot ápolnak a Szent László Kórházban. Egyelőre enyhe tüneteik vannak. Információink szerint az egyik a Semmelweis Egyetemre (SOTE) jár, a gyógyszerész karra, emiatt az egyetemen biztonsági intézkedéseket rendeletek el, és ez alapján helyezték karanténba a barátnőjét is. A másik diákról azt az információt kaptuk, hogy a győri egyetemre jár, de ezt az egyetem sajtósa szerda este cáfolta, szóval egyelőre nem tudni, hogy a másik fertőzött melyik intézmény hallgatója.

Mindkét diák járt nemrég Iránban, a családjuknál. Szlávik János osztályvezető főorvos a bejelentés utáni rendkívüli sajtótájékoztatón elmondta, hogy az egyik diák maga jelentkezett szűrésre, mert kíváncsi volt, hogy Iránban megfertőződhetett-e, a másikuk ellenőrzését pedig az enyhe tünetei ellenére kezdeményezték.

Szlávik János hozzátette, hogy a diákok fertőzöttségét szerdán állapították meg. Az egyikük házastársát, a másikuk barátnőjét is izolálták. Az ATV úgy tudja, hogy a diákok február 22-én tértek vissza Magyarországra.

Azt még vizsgálják, hogy hogyan kapták meg a betegséget, merre jártak Magyarországon. Addig izolációban maradnak, amíg teljesen meg nem gyógyulnak.

Iránban az egyik legsúlyosabb a helyzet, Kína és Olaszország után itt van a legtöbb halálos áldozat, és fertőzött személyből is több mint kétezer van az országban.

Forrás: Index, Facebook
Fotó: MTI

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük