Bősz Anett: óriási a bérfeszültség az idősotthonok dolgozóinál

Budapest közélet

Nem maradhat annyiban, hogy a bérfeszültségek szétfeszítsék az idősotthonokat – jelentette ki a DK humán területekért felelős főpolgármester-helyettese szerdán a Fővárosi Közgyűlés ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatóján.

Bősz Anett úgy fogalmazott: a fővárosi fenntartású idősotthonok jól teljesítenek, azonban az állami támogatás és más szektorokban történt bérrendezés olyan feszültséget teremt az intézményrendszeren belül, amely jelentős problémákat generál.

Megjegyezte: az egészségügyi bérrendezés hatására az egészségügyi rendszerben a hierarchia alján dolgozók többet keresnek, mint a szociális szakmából érkező, nagy tapasztalatú, magasabban képzett kollégák. Ezt a fenntartó a legjobb akarata ellenére sem tudja korrigálni – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a DK rendezné ezt a helyzetet. 

A kormány ne akadályozza a munkát azzal, hogy éket ver az egyébként jól felépített rendszerekbe! – szólított fel a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes.

Bősz Anett arról is beszámolt, hogy a fővárosi fenntartású idősotthonok közül már háromban is nyújtanak továbbképzési, képzési lehetőségeket. 

Kiemelte a duális képzést, amelynek köszönhetően a kamaraerdei úti idősotthonban szakmai gyakorlatot szerző diákok „új fényt, új színt hoznak” az intézményekbe, emellett mentesíteni tudják a kollégákat a szakmai képzettséget nem igénylő folyamatokból.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük