Biztonságos kerékpárutakat, méltányos autóhasználatot akar a Jobbik Budapesten

Budapest Közlekedés

Biztonságos fővárosi kerékpárút-hálózat kialakítását, valamint a méltányos autóhasználat feltételeinek megteremtését sürgette csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezető-helyettese.

A politikus, akit a főpolgármesteri posztért állít versenybe idén az ellenzéki párt, arról beszélt: Budapesten felborult az autós, a gyalogos, a közösségi és a kerékpáros közlekedés közötti egyensúly, mivel „a jelenlegi, egyes esetekben szélsőségesen liberális városvezetés” egyre több helyen kíván kerékpárutat kialakítani. Ennek során pedig szerinte nem mindig veszik figyelembe a biztonság szempontjait.

A budapesti polgároknak joguk van a közlekedéshez, ez senkinek nem lehet kiváltsága – fogalmazott Brenner Koloman, majd minden közlekedő érdekében „okos és működő kompromisszumokat” ígért.

Felvetette: ha ott, ahol adottak a feltételek, a járdán alakítanak ki kerékpárutat, azzal teret adnak vissza a gépjármű-közlekedésnek. Javaslataik között említette azt is, hogy a fővárosi tömegközlekedési bérlettel ingyen vagy kedvezményes áron lehessen használni a budapesti P+R parkolókat.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük