Alulmaradt a momentumos polgármesterjelölt-jelölt a DK-s Perlai Zoltánnal szemben

Budapest

A választópolgárok Budafok-Tétényben döntöttek: a Demokratikus Koalíció (DK) jelöltje, Perlai Zoltán lesz az, aki a júniusi önkormányzati választásokon szembe száll a Fidesz által támogatott Karsay Ferenccel, a kerület jelenlegi polgármesterével. Az előválasztást, amely az ellenzéki együttműködés szellemében zajlott, nagy érdeklődés és feszült várakozás előzte meg. Végül Perlai szoros versenyben, de magabiztosan győzedelmeskedett a Momentum Mozgalom jelöltje, Havasi Gábor felett.

Az előválasztás nemcsak a jelöltek, hanem az ellenzéki pártok számára is komoly próbatétel volt, különösen annak fényében, hogy Budafok-Tétény az egyik legnehezebben megnyerhető kerületnek számít a fővárosban. A verseny, amelyet sokan az ellenzéki egység próbakövének tekintettek, végül egyértelműen Perlai javára döntött.

Havasi Gábor, aki a szoros eredmény ellenére is sportszerűen gratulált ellenfelének, közösségi oldalán emelte ki: „Rendkívül szoros versenyben, de végül alulmaradtam Perlai Zoltánnal szemben az ellenzéki előválasztáson. Ilyen nehéz körülmények között, amikor minden más ellenzéki párt és a Fidesz is ellenünk kampányolt, a szoros eredmény maga is győzelemmel ér fel.”

Perlai Zoltán győzelmét követően kijelentette, hogy készen áll arra, hogy egyesítse a kerület lakóit és megvalósítsa azokat a változásokat, amelyekre Budafok-Téténynek szüksége van. „Ez a győzelem nem csak személyes siker, hanem minden budafoki és tétényi polgár győzelme. Együtt fogunk dolgozni egy szebb, igazságosabb és élhetőbb kerületért,” mondta Perlai.

Havasi továbbá kifejezte, hogy bár az előválasztáson alulmaradt, továbbra is aktívan kíván részt venni a kerület és a fővárosi önkormányzat életében. „Támogatásomra, munkámra természetesen számíthat Perlai Zoltán és minden budafok-tétényi polgár. Én pedig reményeim szerint a Fővárosi Önkormányzatban folytatom a munkát a XXII. kerületért,” tette hozzá Havasi.

A júniusi önkormányzati választásokon Perlai Zoltán és a támogató pártok reményei szerint a budafok-tétényi polgárok megújulást és változást hoznak a kerület vezetésébe, miközben folytatják a közös célokért és értékekért való küzdelmet.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük