Lázár János szerint csőd várható Budapesten

Budapest politika

Lázár János, az építési és közlekedési miniszter a hódmezővásárhelyi Rádió7 műsorában élesen bírálta Budapest vezetését, kijelentve, hogy a főváros csőd előtt áll. Lázár véleménye szerint ez elkerülhetetlen, és a helyzet nem kérdéses. A miniszter a Telex által észrevett interjúban a június 9-i választások eredményeiről is beszélt, amelyek szerinte a Fidesz szempontjából győzelmet jelentenek.

Hódmezővásárhelyről, ahol a független Márki-Zay Péter győzött, Lázár elismerte a vereséget, de kiemelte, hogy a Tisza Párt döntése, miszerint nem indított jelöltet, nagyban befolyásolta az eredményt. Hangsúlyozta, hogy a város jövőbeli lemaradása nem a kormány felelőssége lesz, hanem a helyi vezetésé.

Egy Lázár-közeli lap felmérése szerint a hódmezővásárhelyi fideszes szavazók nagy része Mészáros Lőrinc és az ő 1000 milliárdos vagyona miatt ábrándult ki. Lázár szerint a Novák Katalin–Varga Judit–Balogh Zoltán-féle ügyek is jelentős hatással voltak, és ezek következményeként Magyar Péter és a Tisza Párt felkavarta az állóvizet. Lázár megjegyezte, hogy ha a Tisza Párt külön jelöltekkel indult volna, érdekesebb eredmények születtek volna.

A miniszter kritikával illette Márki-Zay Pétert is, aki szerinte a Tisza Párthoz akar közeledni. Emellett Lázár kijelentette, hogy politikai ambíciói még mindig élnek, de 2026-ban már nem indul újra az egyéni választókerületi mandátumért. Ugyanakkor politikusként továbbra is aktív marad, és folytatja munkáját a magyar vidék, az Alföld, valamint politikai közössége és pártja érdekében.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük