A Párbeszéd szerint fontosabb a közösségi közlekedés, mint a kormányzati elvonás

Budapest politika

Fontosabb a közösségi közlekedést működtetni, mint a kormányzati „büntetőelvonásokat” befizetni – hangoztatta pénteki, online sajtótájékoztatóján a Párbeszéd szóvivője.

Barabás Richárd – az ellenzéki párt álláspontját ismertetve az „első budapesti lakógyűlésről” – azt mondta, támogatják, hogy a jelenlegi városvezetés csak annyi elvonást fizessen, mint az előző. A szóvivő arra kérte szimpatizánsaikat, szavazzanak arra, hogy a kormány járuljon hozzá a Lánchíd felújításához. 

Az „élhető város” mellett érvelő politikus kijelentette, a Lánchíd felújítása alatt nem omlott össze a budapesti közlekedés, a híd megnyitása óta pedig a buszok, a taxik és a kétkerekűek sokkal könnyebben tudnak haladni. Hozzátette, ahogy végeznek a felújítással, a hidat a gyalogosok előtt is megnyitják.

Karácsony Gergely főpolgármester április végén hívta életre az „első budapesti lakógyűlést„, amelyen a város működéséről és finanszírozásáról. A „lakógyűlésen” minden, budapesti lakcímmel rendelkező 14 év feletti lakos részt vehet. Szavazni a lakogyules.budapest.hu oldalon lehet június elejéig.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük