A határozott vezető nagyon irritáló is lehet: a Vígben 96 százalék voksolt Eszenyi ellen

Budapest kultúra

Bár a Vígszínház igazgatósága „jogilag aggályosnak” tartotta egy hivatalos szavazás megrendezését a társulaton belül, a színház dolgozóiból álló szakszervezet mégis lehetőséget talált arra, hogy a munkatársak közöljék a véleményüket a szakmai bizottságban a társulatot képviselő Hegyi Barbarával. A színház igazgatói posztjára pályázó három jelölt meghallgatása után a 118 beérkező szavazatból 113-an Rudolf Pétert, 5-en pedig Eszenyi Enikőt támogatták, Csányi Jánosra nem érkezett szavazat.

Csőre Gábor, a Vígszínházzal szerződésben álló dolgozókból – társulati tagokból, meghívott művészekből és háttérmunkásokból – álló szakszervezet vezetője az Indexnek azt mondta:

Csőre Gábor

HEGYI BARBARA SZERETETT VOLNA EGY TÁRSULATI ÜLÉST ÖSSZEHÍVNI, DE ERRE NEKI JOGILAG NINCS LEHETŐSÉGE, A SZÍNHÁZ IGAZGATÓSÁGA PEDIG NEM KÍVÁNT ÉLNI A LEHETŐSÉGGEL, HOGY ÖSSZEHÍVJANAK EGYET.

A szakszervezet ekkor megvizsgálta, milyen lehetőségük lenne még megismerni a színház vezetésére beérkezett elképzeléseket, és végül úgy döntöttek, szakszervezeti toborzóval egybekötött ülést hívnak össze, amelyre így azok is eljöhettek, akik nem tagjai a szakszervezetnek.

Az ülésen részt vett mindhárom pályázó: Eszenyi Enikő mellett Rudolf Péter és Csányi János is. Mindenkinek húsz perc állt a rendelkezésére, hogy ismertesse a színház jövőbeni vezetéséről alkotott elképzeléseit. Csőre tizenöt perc után jelezte az (abc-sorrend miatt) első előadónak, Csányi Jánosnak, hogy ha szeretne lehetőséget adni a társulatnak a kérdésekre, arra már csak öt perce van hátra. Csányi így befejezte, jöttek a kérdések, Csányi válaszolt.

UTÁNA ESZENYI KÖVETKEZETT, AKIT CSŐRE ELMONDÁSA SZERINT KÉTSZER IS MEGKÉRDEZETT, AKAR-E KÉRDÉSEKRE VÁLASZOLNI, DE AZ IGAZGATÓ NEM KÍVÁNT ÉLNI A LEHETŐSÉGGEL,

Rudolf Péter

majd húsz perc után ő is befejezte a tervei ismertetését. Rudolf Péter öt perc után megkérdezte, vannak-e kérdések, majd onnantól azokra válaszolt.

A döntés után röviddel jelentette be a főváros: vizsgálatot indítanak, hogy felderítsék, mi igaz a napokban a sajtóban megjelent, Eszenyi „verbális erőszakjáról” és „agresszív vezetői kommunikációjáról” szóló vádakból.

Forrás: Index
Fotó: MTI

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük