Megtalálták Schadl György titkos repülőjét

bíróság

Repülőgépe is volt Schadl Györgynek, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnökének, akit súlyos korrupciós bűncselekményekkel vádol az ügyészség – derítette ki a G7.

A magyar légijármű-lajstrom szerint Schadl egy Piper PA-28 Cherokee típusú repülő tulajdonosa. Bár Schadlnak több vagyontárgyát lefoglalták, számtalan ingatlant, készpénzt, valutát, ékszereket, órákat, a repülőről nem is esett szó a vádiratban.

Újonnan egy ilyen repülő nagyjából 200 ezer dollárba, azaz jelenlegi árfolyamon durván 70 millió forintba kerül, használtan azonban jóval olcsóbb, különösen a régebbi modellek. Egy Schadl gépénél pár évvel fiatalabb repülőt például 44 ezer dollárért (15 millió forintért) hirdetnek – írta a szakportál, amely szerint valamikor 2018 után kerülhetett Schadl birtokába a szlovák cégtől. Ekkor már jó eséllyel zajlottak azok a korrupciós bűncselekmények, amellyel az egykori fővégrehajtót vádolják,  mivel az első öt millió forintos kenőpénzt 2018. május 22-én adhatta át Völner Pál akkori igazságügyi miniszterhelyettesnek az ügyészség szerint.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük