Bedő Kata: Az Állatmentő Liga segítségével igyekszünk megszerettetni az állatokat az újpesti óvodásokkal

állat

Azok az újpesti családok, akik rendszeresen kilátogatnak az önkormányzat rendezvényeire, vagy akiknek gyermekük/gyermekeik éppen óvodások, azok biztosan észrevették, hogy minden eseményen és az óvodai nevelés során is valamilyen formában megjelenik az állatvédelem. – írja Facebook bejegyzésében Bedő Kata.

Tavaly az Állatmentő Ligával, élén Pataki Gáborral indult el az a programsorozat, amely lehetővé teszi, hogy az újpesti gyerekek már egészen fiatal korban megismerkedjenek a felelős állattartás szabályaival.

A szervezet programját már valamennyi újpesti óvodába eljuttattuk, amely során játékosan próbálják edukálni a gyermekeket az állatvédelemmel kapcsolatban, megválaszolják kérdéseiket és persze mindig jut idő az állatsimogatásra is. Utóbbit pedig az önkormányzati rendezvényeken is élvezhetjük, hiszen akárcsak a Régi Idők Gyereknapján, úgy más nyári eseményen is lesz lehetőség ismerkedni az Állatmentő Liga lakóival. – ismerteti az Alpolgármester Asszony.

A program természetesen a jövőben is folytatódik, hiszen eltökélt szándékunk, hogy minden gyermek megtapasztalja, hogy milyen szeretetet tudnak az állatok és milyen fontos a gondos, felelős állattartás. – zárja sorait Bedő.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük