„Orbán Viktor karhatalmistákkal verette a 16-17 éves diákokat” – a Momentum panaszt tesz

politika rendőrség

„Tegnap a hatalom megmutatta a valódi arcát. Tegnap az állampárt és Orbán Viktor megmutatta, hogy mit jelent számára a családvédelem, a gyermekvédelem” – mondta a diákok szerda esti tüntetéséről Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke.

A párt azután tartott sajtótájékoztatót csütörtök délben a Karmelita előtt, hogy több tüntető diákot és az egyik országgyűlési képviselőjüket, Tompos Mártont a tüntetésen behúzták a rendőri sorfal mögé, majd megbilincselték és előállították a rendőrség Gyorskocsi utcai épületében.

Orbán Viktor karhatalmistákkal verette a 16-17 éves diákokat, akik egy igazságosabb és élhetőbb országért és egy jobb oktatási rendszerért tiltakoztak

– fogalmazott Gelencsér, aki szerint ez jól jelzi, hogy mit gondol a magyar kormány a fiatalokról, az oktatásról és a jövőről.

A Momentum elnöke arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy hajnali négyig voltak a rendőrség Gyorskocsi utcai épülete előtt. „Felháborítónak tartjuk azt, hogy nem engedték be az országgyűlési képviselőket az állami intézménybe azzal az állítással, hogy épületbiztonsági protokollt sértenénk meg a jelenlétünkkel.”

Ennél is felháborítóbbnak tartja Gelencsér azt, hogy nem engedték be a fiatalkorú tüntetők szüleit és ügyvédeit, sőt, a szülőknek tájékoztatást sem adott a rendőrség az előállításról.

A legélénkebb emlékem az az, hogy »azt vegyétek ki«, és három másodperccel később már egy készenlétis lába volt a hátamon

– idézte fel a szerda estét Tompos Márton. A Momentum országgyűlési képviselőjét megbilincselték, majd másfél órával később bevitték a rendőrségre. A legabszurdabbnak az egészben azt találta, hogy állítása szerint nem vettek fel jegyzőkönyvet és nem mutattak semmifajta bizonyítékot, amellyel meg tudták volna indokolni az előállítását.

Két-három órával később egy tiszt arról tájékoztatta az országgyűlési képviselőt, hogy hivatalos személy elleni erőszakkal, rongálással és tiltott gyűlésen való részvétellel gyanúsítják. „Ez azért fura, mert én tegnap este se rendőrhöz, se kordonhoz nem értem” – jegyezte meg a Momentum politikusa.

Azt mondta, ő csak annak a 17 éves fiúnak akart segíteni, aki a kordonra csimpaszkodva nem tudott mozogni, miután a rendőrök ütötték és közelről könnygázt fújtak a szemébe.

Én egy dolgot akartam: kirángatni onnan őt. Naivitás volt? Lehet. Ösztön volt? Biztosan.

Azt nem tudja Tompos, hogy indul-e ellene eljárás, de pártjával panaszt fognak tenni, mert szerinte mondvacsinált indokokkal állították elő.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük