Hollik István felszólította az ellenzéket, hogy támogassák a békepárti határozatot

politika

A Fidesz-KDNP arra kéri a baloldalt, álljon a magyarok és a béke oldalára, és támogassa a békepárti határozati javaslatot, amelyet a kormánypártok terjesztettek az Országgyűlés elé.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-nek szerdán elküldött videónyilatkozatában azt mondta: Fidesz és a KDNP békepárti határozati javaslatát jövő hét kedden kezdi tárgyalni a parlament. A határozatban kifejezik elköteleződésüket a béke mellett, elítélik Oroszország agresszióját, és elismerik Ukrajna jogát az önvédelemhez, ugyanakkor ellenzik azokat a brüsszeli terveket, amelyek tovább bővítenék az energetikai szankciók körét, és megerősítik, hogy fegyverszállítások és a szankciók helyett azonnali tűzszünetre, majd béketárgyalásokra van szükség – ismertette. Hozzátette: a javaslatban felhívják a figyelmet a kárpátaljai magyarság kiszolgáltatottságára, és továbbra is kérik a kormányt a humanitárius segítségnyújtásra. 

Hollik István hangsúlyozta: Európa egyre gyorsuló ütemben sodródik a háború irányába, ezért a háborúpárti nyomás Magyarországon egyre erősebb kívülről és belülről egyaránt. Ezért a határozattal egyértelműen kifejezik azt is, hogy ellenállnak minden olyan külső és belső nyomásgyakorlásnak, amely Magyarországot a háború irányába akarja lökni. 

A Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta: az Európai Parlament további fegyverszállításokat követel és ezeket a határozatokat a „dollárbaloldal brüsszeli képviselői” rendre megszavazzák. Emellett – folytatta – a „dollárbaloldal” a háború kitörése óta többször is egyértelműen kifejezte, hogy fegyvereket vagy akár élő erőt is küldene a háborúba. A kormánypártok nevében ugyanakkor azt kérte a baloldalról: változtassák meg az álláspontjukat, és „most az egyszer” álljanak Magyarország, a magyar emberek és a béke oldalára. A magyar érdeknél nem lehet semmi sem fontosabb, ezért a háborúból ki kell maradni – hangoztatta.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük