Több mint 800 méteres rekortán futópályát építene az önkormányzat Újpesten

Újpest

Trippon Norbert alpolgármester javaslatára Újpest Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Miniszterelnökséghez egy több mint 800 méteres rekortán futópálya építésére. A pálya minden atlétikai előírásnak megfelelne.

A Miniszterelnökség 2023-ban is meghirdette az Országos Futópálya-építési Programot, melynek keretében magyarországi városokban 600-800, 800-1000 és 1000 métert meghaladó rekortán futópálya építésének költségét támogatja felerészben, de legfeljebb 50 millió forintig. Pozitív elbírálás esetén 2023. december 31.-ig kell elkészíteni a futópályát.

Az előterjesztés szerint a Program kritériumai közül az egyik legfontosabb, hogy a megvalósítani kívánt futópálya helyszínének közvetlen vonzáskörzetében nagyszámú lakosság éljen, könnyen megközelíthető legyen, és jó kiszolgáló infrastruktúrával rendelkezzen. Ez most úgy néz ki, hogy az Ugró Gyula sor – Sporttelep utca – Szilas-patak által határolt terület, ahol 800-1000 méter hosszan megvalósítható lenne a futópálya.

A Program értelmében a megvalósítást követően biztosítani kell 5 éven keresztül a karbantartást és a szakszerű üzemeltetést, valamint a lakosság ingyenes hozzáférését a futópályához, illetve évente legalább 4 alkalommal ingyenes futórendezvényt, közösségi futást vagy sportnapot kell szervezni.

Ezen rendezvények jól kiegészíthetik a Szilas Multisport Bázis rendezvényeit, így ki tud alakulni egy komplex rendezvénysorozat az újpesti lakosság számára.A rekortán futópálya megvalósulásával tovább erősödhet a kerületi lakosok sportaktivitása és a futósport népszerűsítése.

– olvasható az előterjesztésben.

A futópálya megvalósításának bruttó költsége a tervek szerint 188 millió forint lenne, melyből 50 millió forintot a Miniszterelnökség, a maradékot Újpest Önkormányzata állná.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük