Akár százmilliókkal is nőhet a rezsije a színházaknak, a mozik se ússzák meg a brutális rezsiemelkedést

kultúra

Augusztus eleje óta új rezsiszabályok vannak érvényben, így a gázár hétszeresére, az áramár duplájára nő az átlagfogyasztás felett. A rezsicsökkentés korlátozásának bejelentése óta mindenki csak találgatja, pontosan mennyit, mikor, miért fog fizetni. – írja a Telex.

A Nemzeti Múzeum igazgatója, L. Simon László pár napja például már azt mondta, villanyszámlájuk a tavalyi 100 millió helyett idén 520 millió forint lesz majd. A kormánytól már kaptak kompenzációt, összesen 670 millió forintos túlköltésre, de L. Simon szerint még több támogatás kell nekik. – olvasható a cikkben.

A budapesti művészmozikat (Toldi, Puskin stb.) irányító Budapest Film igazgatója, Liszka Tamás ismertette, hogy a hat mozijuknak egységesen kötik le az energiát, 2022-ben pedig összesen 52 millió forinttal több rezsit kell fizetniük, mint tavaly,

„és fel kell készülnünk arra, hogy az emelkedés mértéke jövőre akár négyszeres is lehet”.

Liszkai szerint „azt már biztosan látjuk, hogy nekünk is egészen drámai kihívást jelent majd a 2023-as év üzleti tervének megírása, ráadásul úgy, hogy a mozik még a koronavírus okozta nehézségekből sem igazán lábaltak ki. Mi például a pandémia miatt egymillióval kevesebb nézőt fogadhattunk 2020 eleje óta, mint amennyire normális körülmények között számítani lehetett volna”.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük