Drog hatása alatt ugrott ki az ablakon a 17 éves fiú

baleset Budapest Újpest

A rendőrség szerint a baráti társaság ivott és kábítószert fogyasztott a házibuliban, ahol a baleset történt. A dílert elfogták.

Kábítószer hatása alatt állt az a 17 éves fiú, aki vasárnapra virradó éjjel kiugrott Budapesten egy I. kerületi lakás ablakából – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) felderítő főosztályának vezetője csütörtökön online sajtótájékoztatón.

Balotai Attila elmondta: a fiú állapota válságos, a dílert, akitől a bulizó fiatalok a kábítószert vásárolták, csütörtök délelőtt elfogta a rendőrség.

A tájékoztatás szerint szombaton egy balatoni nyaralóból öt kaposvári és egy érdi fiatal utazott Budapestre bulizni, ehhez az interneten lefoglaltak egy I. kerületi, Fő utcai lakást. Egyikük egy ismerősén keresztül kábítószert rendelt, egy másik fiatal este átvette a Kálvin téren. A társasághoz a Fő utcai lakásban csatlakozott még egy érdi és három budapesti fiatal. Alkoholt és kábítószert is fogyasztottak.

Az érdi, 17 éves fiatal éjszaka „zavart, agresszív” lett, a lakásban bútorokat tört össze, összefüggéstelenül beszélt, majd betört egy üvegajtót, amellyel önmagát is megsebezte. Társai megpróbálták ellátni a sérülését, és mentőt hívtak hozzá.

A rendőrség szerint a fiú viselkedése egyre agresszívabbá és zavartabbá vált.

Az egyik nyitott ablakon át megpróbált fellépni az ablakpárkányra, amiben azonban egy lány megakadályozta. Akkor átrohant a másik szobába, és az ott nyitva lévő ablakon kiugrott a második emeleti lakásból

 – hangzott el a tájékoztatón. A fiút a mentők kórházba vitték, állapota azóta is életveszélyes, válságos. Korábban közölték, hogy a fiúnál beállt az agyhalál, erről itt írt az Újpesti Hírmondó, és azt is megírtuk, hogy Csőzik László érdi polgármester is kifejezte megdöbbenését és együttérzését a fiatal focista állapota miatt.

Balotai Attila kitért arra is, hogy a lakásból öt fiatalt előállítottak, a teszt többüknél igazolta a kábítószer-használatot, vizeletükből thc- és amfetamin-származékot, illetve -hatóanyagot mutattak ki.

Az osztályvezető hozzátette, hogy a nyomozás során szerdán sikerült azonosítani a dílert, akitől a fiatalok kábítószert vásároltak. Csütörtök délelőtt VIII. kerületi lakásában elfogták a 25 éves férfit, valamint az ugyancsak ott tartózkodó 21 éves barátnőjét, akinél kábítószer volt. Az ingatlanban a házkutatás során többféle drogot találtak.

A nő ellen kábítószer-birtoklás, a férfi ellen kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt indul eljárás. A dílert őrizetbe vették, pénteken kezdeményezik a letartóztatását.

Forrás: Police.hu, hvg.hu
Fotó: RTL Klub

1 thoughts on “Drog hatása alatt ugrott ki az ablakon a 17 éves fiú

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük