Ma szavaznak Újpest költségvetéséről: Trippon Norbert videóban magyarázza el – 1. rész

önkormányzat pénz Újpest

Az Újpesti Hírmondó két alkalommal is foglalkozott azzal, milyen változások lesznek a kerület polgárainak és dolgozóinak megbecsülésére fókuszáló költségvetésben – egyik cikkünk itt, a másik pedig itt olvasható –, most viszont bemutatjuk Trippon Norbert gazdasági alpolgármester videójának első részét az újpesti költségvetésről. Hamarosan következik a második rész.

– Ha megrendelünk egy kétmilliós házimozi rendszert, vagy egy egymilliós Louis Vuitton táskát, akkor azt ki kell fizetnünk. Ha megterheli a családi kasszát akkor is valakinek ki kell fizetnie. Na, így van ezzel Újpest Önkormányzata is. De mit fizet? És mennyit? – írta bejegyzésében Trippon Norbert.

A korábbi fideszes városvezetés – élén Wintermantel Zsolttal – számos Facebook-bejegyzésben ekézte a kerület új vezetését, és írt arról, hogy mennyire jól gazdálkodtak Újpest vagyonával. Csak azt felejtették el hozzátenni, hogy több felelősségtelen kötelezettségvállalással lényegében kiárusították Újpestet, mivel az általuk kötött szerződéseket az új városvezetésnek kell majd kifizetnie – akárcsak a részletre vásárolt mosógépeket…

Újpesten több mint 2 milliárd forintnyi állampapír került veszélybe olyan elhúzódó, méregdrága beruházásokkal, mint a 608 millióba kerülő Görgey úti szolgáltatóház, és felvettek 2,7 milliárd forint bankkölcsönt, amelyet még 7 évig törleszteni kell.

Wintermatel ezzel a Facebookon viccelődik, noha az állampapírok – és úgy általában Újpest vagyonának – rongyrázás miatti megcsapolása nem tréfadolog.

A költségvetésről szóló első videó itt látható:

Forrás és fotó: Újpesti Hírmondó

Címke:

1 thoughts on “Ma szavaznak Újpest költségvetéséről: Trippon Norbert videóban magyarázza el – 1. rész

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük