Azok kérik számon a 3-as metró klimatizálását, akik elfuserálták azt

Budapest közélet Közlekedés

A Fővárosi Közgyűlés mai ülésén a fideszes Ughy Attila azt kifogásolta, miért nem szerepel az idei költségvetésben a 3-as metró klimatizálása, hiszen ez benne volt Karácsony Gergely kampányígéreteiben. Valóban, de nem 2020-ra, hanem erre a ciklusra.

A Fidesz stratégiája egyre jobban látható – és remélhetőleg átlátható is. Az önkormányzatok fojtogatása nem sokkal a választások után elkezdődött, de a Fidesz, ahol ellenzékbe került, mindenhol többet vár el az új városvezetéstől, amely mind kevesebb pénzzel gazdálkodhat, mint amennyit a korábbi fideszes vezetések fel tudnak mutatni – több pénzből.

Ha az iparűzési adó tervezett elvonása megvalósul, Budapest több mint 100 milliárd forinttal kevesebb bevételhez jut ebben a ciklusban.

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója a döntés után Facebookon azt írta, nagyon sajnálja, hogy nem került be az idei költségvetésbe, mert „így a következő nyarak is tűzforró metrószerelvényeken telnek, hisz idén meg sem tud indulni a vonatok klimatizálása fedezet hiányában.”

Kár, hogy ezeket nem mondta el Tarlós Istvánnak is, amikor az általa kötött szerződés alapján úgy újították fel a szerelvényeket, hogy nem került beléjük klíma.

Forrás: Újpesti Hírmondó
Fotó: Index

Címke:

4 thoughts on “Azok kérik számon a 3-as metró klimatizálását, akik elfuserálták azt

  1. „Kár, hogy ezeket nem mondta el Tarlós Istvánnak is”

    Elmondta. Ki is rúgták érte.

  2. Valamiért nem lep meg a FIDESZ embereinek „bátor és kritikus” megnyilvánulása. Ez a magatartás jellemző rájuk. Tönkre tesznek sokmindent, és bírálják a romeltakarítókat, hogy nem jól dolgoznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük