Nem csak az Ady telkével járt jól az „újpesti Mészáros Lőrinc”

Újpest

Nem az Ady Endre Művelődési Központ telke az egyetlen, melyet a Vályi-Nagy Vilmos, volt fideszes államtitkár üzlettársának, Oláh Andornak a cége markába kerül. Ugyanez a cég, azaz a MAXIMAL QUALITY HOME Kft. vásárolta meg a volt Szülőotthon kertjét. A Görgey felőli részét Wintermantelék már korábban, 2013-ban értékesítették.

A 2017. március 30.-i tesületi ülésre Dr. Molnár Szabolcs fideszes alporgármester terjesztette elő az eladásról szóló anyagot, melyben leírta, hogy a pályázati anyagot egy érdeklődő vásárolta meg, és egy érvényes pályázatot nyújtottak be.

Hatalmas terület fillérekért

Az előterjesztésből még az is kiolvasható, hogy az „újpesti Mészáros Lőrinc” a 2.859 négyzetméteres kertért 118 millió 100 ezer forintot kíván fizetni, amely azt jelenti, hogy a területet csupán 41 ezer 308 forintért vették meg négyzetméterenként.

A hamarosan elkészülő társasházban pedig 69 lakást alakítottak ki. Egy 100 négyzetméteres lakást még hirdetnek benne, melyet közel 69 millió forintért árulnak.

Kiváló üzleti érzékkel megáldott vállalkozó tehát viszonylag nagyon jó áron, egyetlen pályázóként vásárolta meg a Szülőotthon hátsó udvarát, melyen szinte valamennyi fát kivágott, most pedig csillagászati összegekért adta el a felépített társasház lakásait.

Kép: Facebook / A. István

Címke:

1 thought on “Nem csak az Ady telkével járt jól az „újpesti Mészáros Lőrinc”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük