Újabb beépítés Káposztásmegyeren, megint Fideszhez köthető szálak

Újpest

Úgy látszik, nem áll meg a beépítési hullám a kerületben: most Káposztásmegyeren az Íves úton folytatják a lakás- és irodaépítéseket. Szeptember 5-én tartják a soron következő Újpesti Tervtanács ülését, ahol az Íves út 76512/513 helyrajzi számú ingatlanról döntenek. A meghívó szerint 66 lakást és 12 irodát szeretnének létrehozni az alábbi képen látható területen.

A területet, ami egyébként 6.690 négyzetméter, még 2015-ben értékesítették majdnem nettó 86 millió forintért.

Az egyik vásárló a tulajdoni lapok tanusága alapján az INTERTRUST Kft. volt, ami Kocsárdi Csaba nevéhez fűzhető. Kocsárdi pedig nagyon jó viszonyban van azzal a Vályi-Nagy Vilmossal, akinek üzlettársa, bizonyos Oláh Andor, először a Szülőotthon kertjét, majd most az Ady Endre Művelődési Központ telkét vásárolta meg potom 500 millió forintért.

Forrás: ujpest.hu

Kocsárdi és Vályi-Nagy nagyon jól ismerik egymást, az Újpest 1885 Szurkolói Klub elnökségi tagjai. Vályi-Nagy Vilmos pedig, aki nem mellesleg Wintermantel Zsolttal és a Fidesszel is nagyon jó kapcsolatot ápol, a második Orbán-kormányban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkár volt.

Az Íves úti telket 2018-ban az Íves Liget Kft. vette meg, ami már egyértelműen Oláh Andorhoz és Vályi-Nagy Vilmoshoshoz köthető a bárki számára letölthető nyilvántartási adatok alapján.

Valószínűleg nem áll meg az engedélyezési hullám, ugyanis tudják az érintettek, hogy október 13. után változás lesz az önkormányzati gondolkodásmódban. Várhatóan az Ady telkére tervezett társasház-komplexum ügyében is kész helyezetet akarnak teremteni.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük