A többség elutasította egy új postafiók nyitását Káposztásmegyeren

közélet politika

Tegnap tartotta az Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzatának képviselő-testülete a soron következő rendes ülését. Berényi Erzsébet (DK)  nyújtotta be a Testület elé a postahivatallal kapcsolatos előterjesztést – melyet egyébként a helyi MSZP-s képviselők is támogattak – mivel Varju László (DK) országgyűlési képviselő levelére a Magyar Posta vezérigazgató helyettese, Forrai Péter pozitív visszajelzést adott, ahogy dr. Trippon Norbert MSZP-s képviselő Facebook oldalán fogalmaz: “nyitottságot mutatott”, hogy Káposztásmegyer II.-n egy új postahivatal vagy csekkbefizető automata létesüljön. Ehhez az önkormányzat anyagi segítségére és támogatására lenne szükség – írta.

Az új postahivatal azért lenne fontos a képviselők szerint, mert a Galopp utcai postahivatal leterhelt, és az egyetlen Káposztásmegyeren. Trippon azt is hozzáteszi, hogy mindez előnyös volna nem csak Káposztásmegyer II.-n, hanem a Káposztásmegyer I.-en, az Izzó-lakótelepen és a környékén élők számára is, hiszen megoszlana a két posta között a mostani teher. A javaslatot kisebb vita után a Testület többsége végül nem szavazta meg.

Kiegészítés: Ozsváth Kálmán önkormányzati képviselő jelentkezett, és pontosítással élt, melyet természetesen közlünk is. “A Polgármester Úr az anyag vitájánál elmondta, hogy az első részével egyetért, csak a beterjesztett határozati javaslat utolsó mondata törvénytelen volt.

Trippon szerint viszont “ az utolsó mondat csak egy felhatalmazás es szándéknyilatkozat volt, ami nem törvénytelen. A Fidesznek lehetősége lett volna módosító javaslattal is élnie, akar külön-külön szavaztatni, de nem tette. Azaz nem igazán fontos nekik a kérdés. Ha fontos lett volna, az elmúlt 8 évben, már megoldották volna.”

Lesz még az ügynek folytatása…

 

Kép: bp.18.hu

Címke:

2 thoughts on “A többség elutasította egy új postafiók nyitását Káposztásmegyeren

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük