Versekkel a költészet napján

Újpest

Újpesten, Káposztásmegyer 2-n, a helyi közösség tagjai a költészet napján, József Attila születésnapján különleges módon emlékezhetnek erre a nemes napra. Déri Tibor, Újpest polgármestere és Czinke Sára, önkormányzati képviselő, versekkel teli plakátokat ragasztgattak ki a környéken, arra ösztönözve az embereket, hogy olvassanak és élvezzék a költészetet.

A polgármester közösségi oldalán megosztott bejegyzésében idézi Lackfi János költőt, aki szerint a vers háziállat, háztartási kisgép, terápia, életjel, közösséget teremt, felszabadít, és berendezi a világot. Déri Tibor hangsúlyozta, hogy a költészet napját nem szükséges nagy felhajtással ünnepelni; elég, ha az emberek olvasnak vagy felidéznek költeményeket.

Az akció célja, hogy a mindennapok rohanásában megállítsa az embereket, és lehetőséget adjon számukra, hogy egy pillanatra elmerüljenek a költészet világában. A kiválasztott versek különböző témákat ölelnek fel, így mindenki találhat közöttük olyat, ami személyes üzenettel szól hozzá.

A költészet napja egyben lehetőség arra, hogy felhívják a figyelmet a költészet fontosságára, mint a kultúra és az emberi érzelmek kifejezésének eszközére. A városrész lakói pozitívan fogadták az akciót, sokan megálltak a verseket tartalmazó plakátok előtt, olvasásukkal vagy fényképezésükkel időt szakítva a napjukból.

Ez a kezdeményezés nem csupán a költészet, de a közösség erejét is hivatott bemutatni, arra ösztönözve az embereket, hogy osszák meg egymással a verseket és az általuk nyújtott élményeket.

Az üzenet világos: a költészet képes összekötni az embereket, függetlenül koruktól vagy érdeklődési körüktől. Újpesen a költészet napján a versek által teremtett közösség megerősítette ezt a hitet.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük