Újpest zöldül: rekordérdeklődés az Esővízgyűjtő és Komposztáló Program iránt

környezet Újpest

A zöld kezdeményezések iránti növekvő lakossági érdeklődés Újpesten is megmutatkozik, Trippon Norbert alpolgármester, polgármesterjelölt legutóbbi bejelentése alapján, aki közösségi oldalán osztotta meg a hírt: az idei esővízgyűjtő és komposztáló program rekordszámú érdeklődőt vonzott. Az alpolgármester szerint idén 716 eszközt igényeltek az újpestiek, ami jelentős érdeklődésre utal a fenntarthatóbb életmód iránt a kerületben.

A program sikerességét jelzi, hogy három oktatási előadást is tartanak, amelyeken több száz érdeklődő vesz részt. Ezek az előadások nemcsak információs források a lakosság számára, hanem a részvétel feltétele is az eszközök igénybevételének. Az előadások témái az esővíz gyűjtésének és a komposztálásnak a gyakorlati aspektusaira terjednek ki, ezzel is elősegítve a fenntarthatóság iránti tudatosság növekedését a kerületben.

Trippon Norbert megosztotta: az Újpesti Városgondnokság Kft. munkatársainak köszönhetően idén is 300 literes esővízgyűjtőket, 900 literes komposztáló ládákat, valamint balkonkomposztálókat osztanak ki az arra jogosult lakosoknak. Az alpolgármester hozzátette, ő maga is használ esővízgyűjtőt és komposztálót, hangsúlyozva, hogy ezek a tevékenységek nemcsak az egyéneknek, hanem a közösségnek, sőt a városnak is jót tesznek.

„Az, hogy Újpesten egyre többen csatlakoznak a zöld mozgalomhoz, és már több mint ezer újpesti vesz részt benne, reményt ad arra, hogy közösségünk egyre tudatosabban és fenntarthatóbban éljen” – mondta Trippon Norbert, kiemelve az Újpesti Városgondnokság Kft. és az oktatók által végzett kiváló munkát.

Ez a kezdeményezés nemcsak a környezettudatos életmódot népszerűsíti, hanem példát is mutat más kerületek számára arra vonatkozóan, hogyan lehet aktívan bevonni a lakosságot a fenntarthatóság ügyébe. Az újpesti esővízgyűjtő és komposztáló program sikere azt jelzi, hogy a helyi közösségek kulcsszerepet játszhatnak a zöld átállás előmozdításában.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük