A fővárosi költségvetésből jut pénz az újpesti Rózsa utca és a Pozsonyi utca felújítására is

Budapest önkormányzat pénz Újpest

Az elfogadott fővárosi költségvetés része a BKK és a Budapest Közút 2020. évi útfejlesztési keretösszege is, amelyből Újpesten megújulhat a Rózsa utca, illetve az újratervezés alatt álló István út–Pozsonyi utca.

Hogy ezek a projektek pontosan mikor valósulhatnak meg, azt az önkormányzat vezetése a következő hónapokban határozhatja meg a főváros vezetésével közösen.

A Rózsa utca felújítására az engedélyek megszerzése után kiírható lesz a közbeszerzési eljárás. Már folyik az István út-Pozsonyi utcai szakasz újratervezése – erre a forgalomcsillapítási elgondolások, valamint a villamos felsővezeték-rendszerének áttervezése miatt van szükség –, illetve az emberbarátibb Árpád út koncepciójának megalkotása, az Aquincum hídhoz pedig el kell készíteni a megvalósíthatósági tanulmányt.

A megvalósuló projektek közé mindig azok kerülhettek és kerülhetnek be, melyek a legelőrébb tartanak a tervezési-engedélyeztetési folyamatban. Budapest új vezetése változtatna azon az eddigi gyakorlaton is, hogy csak a hozzá lojális kerületekben valósuljanak meg fővárosi projektek, hiszen mind a 23 kerület érdeke, hogy a város fejlődjön.

Forrás: Újpesti Hírmondó
Fotó: mapio.net

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük