Új napelemes térlámpák az Ugró Gyula soron

Újpest

Újpestet a jövő technológiájával ötvözve a jelen szükségleteihez igazítják: a legújabb fejlesztések keretében napelemes térvilágítókat telepítettek a helyi sétányokra, biztonságosabbá téve ezzel az eddig sötét területeket. Trippon Norbert, az önkormányzat alpolgármestere és polgármesterjelölt, közösségi média bejegyzésében számolt be a fejlesztésről, amelynek során az Ugró Gyula soron 13 darab, 6 méter magas, egykaros térlámpa került kiállításra.

A projektet Szecsődi Tamás önkormányzati képviselővel együtt tekintették meg, ami Trippon Norbert szerint csak az első lépése egy nagyobb, városszerte zajló világítási programnak. Az elmúlt években Újpest számos pontján telepítettek már hasonló napelemes világítást, többek között a Bőröndös sétányra, a Széchenyi térre, különböző kutyafuttatókba, valamint parkokba és játszóterekre is.

A napelemes térlámpák különlegessége, hogy napfénymentes időben is képesek minimum 300 órát működni, ezzel biztosítva a folyamatos világítást akár 15 éven át. Ezen felül, a szórt fény is elegendő a napelemek töltéséhez, ami kiemeli ezeknek a lámpáknak a környezetbarát jellegét. Egy-egy lámpa üzemeltetése 10 év alatt 2-3 tonnával képes csökkenteni a szén-dioxid kibocsátást, ráadásul UV és infra sugárzást sem bocsátanak ki.

Ez a kezdeményezés nemcsak a környezettudatosságot helyezi előtérbe, hanem javítja Újpest közbiztonságát is, hiszen a megvilágított utak és parkok biztonságosabbá válnak az esti órákban. Az ilyen típusú fejlesztések várhatóan tovább folytatódnak, hiszen a városvezetés elkötelezett amellett, hogy Újpest lakóinak minőségi és biztonságos környezetet biztosítson.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük