Továbbra is felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kéri az ügyészség Varju Lászlóra

politika Újpest

Az elsőfokú ítélet után az ügyészség súlyos testi sértés bűntettének megállapítását is kérte, a DK-s politikus fellebbezett a büntetés kiszabása ellen. A másodfokú eljárás a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.

Az ügyészség továbbra is felfüggesztett börtönbüntetést kér Varju Lászlóra, a DK országgyűlési képviselőjére, valamint kezdeményezték a védelmi fellebbezések elutasítását – áll a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség közleményében.

A DK-s politikust januárban a Fővárosi Törvényszék nem jogerős ítéletével választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény bűntettében, valamint garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek.

Varju Lászlóra 900 ezer forintos pénzbüntetést szabtak ki, ugyanakkor a testi sértés bűntette miatt emelt vád alól felmentették. A DK-s országgyűlési képviselő fellebbezett a döntés ellen, a büntetőügy most másodfokon folytatódik.

A bíróság felidézte, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség 2020 tavaszán emelt vádat Varju László ellen a 2018-as országgyűlési választásokhoz kapcsolódó választási bűntett, valamint az MTVA székházánál 2018 decemberében lezajlott demonstráció miatt.

A politikus az ügyészség szerint 2018 februárjában egy budapesti egyéni választókerületben lefizetett egy másik jelöltet, hogy visszalépjen a javára. A köztévénél a képviselő társával együtt be akart jutni az épület bizonyos lezárt részeibe, ezt azonban a biztonsági őrök megakadályozták.

A képviselő földre esett, belekapaszkodott egy őr lábszárába, aki ennek következtében hanyatt esett, de sérülést nem szenvedett.

Varju Lászlóra első fokon próbaidőre felfüggesztett börtönt kért az ügyészég, ami ellen fellebbezett. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú indítványával az ügyészi fellebbezést fenntartotta. A másodfokú eljárás a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük