Tiltakoznak a Homoktövis Park felújításával kapcsolatban az ott élő polgárok

Újpest

A park tőszomszédságában lévő tízemeletes társasház lakói gyűlést is szerveztek már, ahol aggodalmukat fejezték ki a Homoktövis Parkba képzelt önkormányzati beruházás miatt. Mint közösen megfogalmazott levelükben is írják, a lakók 99 százaléka azért költözött anno oda, mert nagy park, zöldterület és békés csönd fogadja a munkából hazatérőket.

A „Piknik Park„-nak, „Nyugdíjas Pihenőkert„-nek és még a „Kisgyermekek Kertjé„-nek területe is a tízemeletes lakóház mellett kerülne kialakításra, mely szinte teljes egészében emésztené fel a zöld parkrészt. Ezzel az itt élők semmiképpen nem tudnak egyetérteni – fogalmazták meg a Megyeri út 202., 204., 206., 208 és Sárpatak utca 2-4. lakói. Ugyancsak aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy szerintük a zöldterület megszűnése mellett az itt keletkező zaj is megjelenne, mely a csönd iránt vágyakozókat érintené meglehetősen negatívan. Kiemelik levelükben, hogy „a környéken lakók nemhogy nem támogatják, hanem tiltakoznak a megvalósítás ellen.

Forrás: Google Maps

Azt javasolják az önkormányzatnak, hogy bármilyen munka megkezdése előtt tartsanak lakossági fórumot, ahol a lakók elmondhatják valós igényüket, és arra kérik a polgármestert, hogy tiltakozásukat vegyék figyelembe.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük