Összefüggő kerékpáros hálózatot alakítanak ki Újpesten

Újpest

A Fővárosi Önkormányzat és Újpest összefogásával olyan bringás fejlesztés indult el a kerületben, amelynek eredményeként egy összefüggő kerékpáros hálózat tud kialakulni Újpesten.

A közlekedési fejlesztések célja, hogy hozzájáruljanak az élhetőbb és fenntarthatóbb városi környezet kialakításához, és egyre többen döntsenek a kerékpározás mellett. A projektnek köszönhetően könnyebben és biztonságosabban lehet kerékpárral eljutni a kerület köz- és oktatási intézményeibe, az üzletekbe és a közösségi közlekedés megállóihoz.

A projekt során megvalósuló útvonalak csatlakoznak a hálózat jelenlegi szakaszaihoz, így létrejön az Észak-déli és a Kelet-nyugati kerékpáros folyosó.

A pályázat során az alábbi területek komplex, kerékpáros infrastruktúra-fejlesztését valósítják meg:

  • Berda József utcai szakasz; Belső Újpestet érintő szakasz; Szilágyi utca – Árpád út – Kiss J. utcai csomópont; Szilágyi utca – Lahner Gy. utca – Görgey utcai csomópont; Káposztásmegyei út; Óceánárok utca.

A kisforgalmú, kerékpározásra alkalmas útpályákon a kerékpáros forgalombiztonság növelése és a kerékpározhatóság feltételeinek megteremtése érdekében forgalomtechnikai és kisebb építési beavatkozások valósulnak meg. A kerékpárosok fokozott jelenléte szükségessé teszi egyes jelzőlámpás forgalomirányítású csomópontok felülvizsgálatát is, írja a Fővárosi Önkormányzat.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük