Jóval több mint 100 új, zárt fedelű szemetest, kutyaürülék-gyűjtőt és csikktartót helyez ki az önkormányzat Újpest-szerte

Újpest

Jóval több mint 100 új, zárt fedelű szemetest, kutyaürülék-gyűjtőt és csikktartót helyezünk ki Újpest-szerte! – írja Facebook oldalán Trippon Norbert.

A nyári felmérés alapján az eszközöket részben az újpesti lakosság jelzéseinek megfelelő helyszínekre telepítjük, ugyanakkor – első lépésben – teljes egészében lecseréljük a régi, nyitott szemeteseket a Deák Ferenc sétányon, a Király utcai sétányon valamint a Lóverseny téren (az Óratorony és a posta közötti szakaszon) is. Ennek azért is van jelentősége, mert sokszor a varjak kiszedik és szétszórják a szemetet a régi típusú, nyitott fedelű kukákból. A munkálatok a következő hónapokban folyamatosak. A programot pedig jövőre is folytatjuk, hogy a régi, néhol már az idő vas fogától elhasználódott eszközöket lecseréljük korszerű, zárt fedelűekre. – ismerteti az Alpolgármester.

Ugyanakkor nem szabad elmenni amellett sem, hogy városunkban komoly küzdelmet folytatunk az illegálisan eldobált szemét ellen, melynek rendszeres összegyűjtése sok pénzébe és bosszúságába kerül az Újpesti Városgondnokság Kft-nek. A szemét ellen a legjobb orvosság az lenne, ha senki sem szemetelne! – zárja sorait Trippon.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük