Elindult az UTE multisport szakosztálya

sport Újpest

Megalakult az UTE multisport szakosztálya, amely Magyarországon egyedülálló módon a kisiskolásoknak kínál összetett sportprogramot.

Az 1885-ben alapított lila-fehér egyesület 21. szakosztálya negyedik kerületi kisiskolások számára a tanév kezdetén, szeptemberben elindította a „Minden Sport Program” elnevezésű projektjét. A program lényege, hogy az általános iskolák első két évfolyamának tanulói negyedéves ciklusokban hatféle mozgásformát, sportágat próbálhatnak ki: labdajátékokat (labdarúgás, röplabda), a tornát, az atlétikát, az úszást, a korcsolyázást és a legnépszerűbb küzdősportokat. A sportágakat az életkori sajátosságok figyelembevételével, játékos formában, képzett szakedzők irányításával ismerhetik majd meg. Ez a különleges tapasztalatszerzés nagy segítség lehet abban, hogy a program végén a gyerekek és a szülők kiválaszthassák a legmegfelelőbb sportágat.

A programban a gyerekek évfolyamonként három sportágat próbálhatnak ki. Az elsősök a labdajátékokkal, a tornával és a korcsolyával kezdenek, majd másodikban következik ősszel az atlétika, télen a küzdősportok, 2025 tavaszán pedig az úszás. A programban résztvevők a nyári szünet alatt ráadásul egyéb kiegészítő sportágakkal (vívás, kajak-kenu, öttusa) is megismerkedhetnek az UTE és az újpesti önkormányzat által szervezett szokásos napközis sporttáborokban.

A programba beválasztott sportágakat azzal indokolták, hogy ezek segítik a mozgáskoordinációt, növelik a vitálkapacitást, a küzdősportok pedig alapszinten megtanítják a gyerekeket esni. 

Nagy segítség a szülőknek, hogy a klub saját kisbuszaival szállítja majd a gyerekeket a kerületi iskolákból az újpesti edzéshelyszínekre.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük