Drámai döntetlen a Megyeri úton: a Mezőkövesd a hosszabbítás legvégén egyenlített az Újpest ellen

sport Újpest

A Megyeri úton rendezett Újpest FC és Mezőkövesd összecsapás minden, csak nem unalmas volt. A szombat kora délutáni mérkőzés 2:2-es döntetlennel zárult, miután a Mezőkövesd a hosszabbítás utolsó pillanataiban egyenlített, ezzel megfosztva az Újpestet a győzelemtől.

A találkozó előtt az Újpest FC a bajnokság 9., míg a Mezőkövesd a 12. helyén állt, így mindkét csapat számára kulcsfontosságú volt a győzelem a bennmaradásért folytatott küzdelemben. A lila-fehérek a legutóbbi sikeres fellépéseik után bizakodva várták a mérkőzést, ám a Mezőkövesd bizonyította, hogy nem adja könnyen magát.

A második félidő elején Cseke Benjámin találata révén a vendégek szereztek vezetést, amelyre csak 25 perccel később érkezett a válasz. Csoboth Kevin kiérdemelt egy büntetőt, amelyet Ljujic higgadtan értékesített, ezzel egyenlítve az állást. Csak egy percre volt szükség, hogy Csoboth Kevin neve ismét felkerüljön az eredményjelzőre, ezúttal gólszerzőként, így az Újpest megszerezte a vezetést.

Az Újpest győzelme már-már biztosnak tűnt, amikor a hosszabbítás harmadik percében a Mezőkövesd egy utolsó erőfeszítéssel egyenlített. Karnitsky elé került a labda, amit Banai ütött elé, és a belarusz középpályás nem hibázott, a hálóba lőve a labdát.

A 2:2-es döntetlen értékes pontokat jelent mindkét csapat számára, ám az Újpest számára ez különösen fájó, tekintve, hogy a győzelem megszerzése jelentősen javította volna helyzetüket a tabellán. A FIFA-szünetet követően az Újpest FC-nek március 31-én Pakson kell majd bizonyítania az OTP Bank Liga 26. fordulójában, ahol újabb lehetőség nyílik a pontszerzésre és a kiesőzónától való távolodásra.

A mai mérkőzés bizonyította, hogy a bajnokság végéig minden pontért keményen meg kell küzdeni, és a meccsek utolsó pillanatáig semmi sem biztos. Az Újpest és a Mezőkövesd izgalmas összecsapása emlékeztetett mindenkit a labdarúgás kiszámíthatatlanságára és arra, hogy a sikerért folytatott harc sosem ér véget a lefújásig.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük